Advies en begeleiding internationaal zakendoen

Je bezit een onderneming en bent kan voornemens internationaal zaken te doen? Of je bedrijf groeit de pan uit en internationale mogelijkheden dienen zich aan?

Fantastische kansen, maar menigeen heeft zich hier al flink in vergist. Denk aan cultuurverschillen, normen en waarden, valuta’s, taalbarrières en economische veranderingen. Verschillende vormen van internationaal zakendoen
Er zijn diverse vormen van internationaal zakendoen. Afhankelijk van jouw product of dienst kijk je naar wat het best bij jouw bedrijf past.

“Think Global, act local”

Verschillende vormen van internationaal zakendoen

Er zijn diverse vormen van internationaal zakendoen. Afhankelijk van jouw product of dienst kijk je naar wat het best bij jouw bedrijf past. De verschillende mogelijkheden:

  • Importeren vanuit het buitenland
  • Exporteren naar het buitenland
  • Zakendoen met internationale partners
  • Vestigen in het buitenland

Zowel importeren als exporteren wordt, met name door globalisering en de toegankelijkheid van e- commerce, steeds interessanter. Toch slaagt niet iedereen om export in winst om te zetten of de exportomzet uit te breiden.

Expert inschakelen op het gebied van internationaal zakendoen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar het halve werk is pas de helft. Voorafgaand aan het internationaal zakendoen is het verstandig een expert in te schakelen. Iemand die de ervaring heeft, de mogelijke risico’s kent en kansen ziet en benut. Een investering die je dubbel en dwars terugverdiend.

Waar ik je bij bij kan helpen

Onderzoeken

Onderzoeken of de onderneming klaar is voor internationaal zakendoen

Ontwikkelen

Ontwikkelen van een import en/of exportstrategie

Wetten en regels

De cultuurverschillen en wetten en regels voor het betreffende land kennen

Exportmarkten

Het in kaart brengen van exportmarkten

Internationaal zakendoen

Dit is slechts een greep van belangrijke zaken waar ik je bij kan helpen Internationaal zakendoen biedt volop kansen, maar je moet weten waar je aan begint. Door mijn expertise en ervaring met internationaal zakendoen stuur ik je de juiste richting op. Samen gaan we de uitdaging aan en zetten we een succesvolle internationale business op. Niet lullen, maar poetsen. Benieuwd naar mijn tarieven?